Digital Marketing Seminar
Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Ομιλητές

Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος

image Ο Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία στο Διαδίκτυο και τις τεχνολογίες του Ιστού. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Λογική από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Η διδακτορική του διατριβή με θέμα την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό υποστηρίχθηκε το 2005 στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αρχιτεκτονική πληροφοριών, η θεωρία υπερκειμένου, η ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο, τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, καθώς και ζητήματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό.


Νικόλας Γρηγορίου

image Ο Νικόλας δεν θα σου πει την κλισέ ατάκα «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να σχεδιάζω». Η ενασχόλησή του με το web design ήταν κάτι που προέκυψε σαν φυσική συνέχεια της αγάπης του για τη γραφιστική. Όλα έχουν ως αρχή την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας στην Κέρκυρα καθώς και την εξέλιξη της εικαστικής του πορείας με την εξειδίκευση που έλαβε στο Communication Design στο Kingston University του Λονδίνου. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και διεπαφής χρήστη σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Σχεδιάζει με φωτογραφική αισθητική και αντιμετωπίζει την οθόνη ενός PC ή ενός smartphone σαν ένα κάδρο που αναδεικνύει τα σχέδιά του. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2008, έχει εργαστεί ως designer στην Lightblack Solutions, στη Plaisio SA και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως User Interface Designer στη wedia. Όταν αφήνει τη γραφίδα, πάει για τρέξιμο, βλέπει ταινίες και φωτογραφίζει. Το επόμενο ταξίδι του θέλει να είναι στο Βανκούβερ και ο dream προορισμός του είναι η Ισλανδία.


Μιχάλης Καπετανίδης

image Ο Μιχάλης Καπετανίδης σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Από το 1993 ασχολήθηκε με τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ως Οπερατέρ και αργότερα ως Διευθυντής Φωτογραφίας. Από το 2008 και μετά ανέλαβε Σκηνοθεσία και μεγάλο αριθμό Παραγωγών. Έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά και εταιρικά βίντεο, συναυλίες, βίντεο για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις METEKO, SDENG, MAYOR HOTELS, S.C.C, Aerites «Planites» Modul Dance Artists of Europe 2014, «Οιδίπους Τύρρανος» Φεστιβάλ Αθηνών, «Αντιγόνη» Φεστιβάλ Αθηνών, Παύλος Παυλίδης & b movies, Γκάζι 2014, Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, Thorn «Like I am», «Songs without words», ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ, ARTISSIMO, PANINI, MARIANNA KASTRINOS FASHION SHOW, CORFU BRIDAL SHOW, «One Small Step» Corfu Dance Festival, «ZEMIATA», «West Side Story» Flash Mob, καθώς και την καμπάνια για την οργάνωση Α21 «Walk for Freedom». Έχει εργαστεί ως διευθυντής φωτογραφίας σε ταινίες, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένων των «Κόκκινος Κύκλος» (Alfa), «Δέκατη Εντολή » (Alfa), «Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα» Ταινία μεγάλου μήκους, «Big-Bang» (Mega channel), «Πάλι από την αρχή» (Mega channel), «STEPS» 3D animation, «Φανταξιά» 3D animation «ΕΚΑ Mercedes Benz». Έχει υλοποιήσει σεμιναριακά μαθήματα και παρουσιάσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων Βιντεοτέχνη, Διαδραστικά Πολυμέσα, Τεχνικές Βιντεοσκόπησης και Εφαρμοσμένα Πολυμέσα του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.


Νίκος Κωνσταντίνου

image Ο Νίκος Κωνσταντίνου είναι καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αρχικά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός Η/Υ και δικτύων. Κατέχει τον τίτλο Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) και ήταν υπεύθυνος σε μελέτες και εγκαταστάσεις συστημάτων δικτύων Η/Υ. Ως εκπαιδευτικός, έχει υλοποιήσει πολλά προγράμματα, όπως περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, και e-twinning (πρόγραμμα ψηφιακής διασύνδεσης των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ανάπτυξη συνεργατικών έργων στην Ευρώπη). Συμμετείχε επίσης ως επιμορφωτής σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης αξιοποίησης λογισμικού στην εκπαίδευση. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Δυνητικές Κοινότητες» (Virtual Communities) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος σχετικά με 3D Ψηφιακά Περιβάλλοντα Μάθησης και έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιγνιωδών μαθησιακών δραστηριοτήτων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ποικίλουν από την εκπαιδευτική τεχνολογία, τη μάθηση βασισμένη σε ψηφιακό παιχνίδι (game based learning), τις δυνητικές κοινότητες και την εφαρμογή τους στην εκπαίδευση και τη διδακτική του προγραμματισμού Η/Υ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σχετικά με τη χρήση των 3D ψηφιακών περιβαλλόντων μάθησης, τα σοβαρά παιχνίδια (serious games) και την παιγνιοποίηση (gamification) ως εκπαιδευτικά εργαλεία, καθώς και τη διδασκαλία του προγραμματισμού μέσω ψηφιακών παιχνιδιών.


Γιώργος Νικόπουλος

image O Γιώργος Νικόπουλος είναι διδακτορικός φοιτητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Το θέμα της διδακτορικής του έρευνας "Θέατρο Σκιών και Animation, δύο τέχνες συγγενείς. Υλοποίηση καλλιτεχνικού έργου συνδυάζοντας τις τεχνικές του θεάτρου σκιών και του animation σε διαδραστικό περιβάλλον." προσεγγίζει μέσα από μια σειρά έργων ένα είδος θεάτρου σκιών εμπλουτισμένου με ψηφιακά μέσα που διατηρεί όμως τα ζωτικά στοιχεία της παραστατικής τέχνης. Για αυτόν τον λόγο η έρευνα βασίζεται τόσο σε βιβλιογραφική μελέτη και ανάλυση έργων άλλων καλλιτεχνών, όσο και σε συμμετοχική παρατήρηση μιας ομάδας θεάτρου σκιών και δημιουργία νέων έργων που βασίζονται στην μελέτη και τον πειραματισμό με θέμα την σωματικότητα φιγούρων και παικτών πίσω από τον μπερντέ. Παράλληλα με την έρευνά του, στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται πλούσιο καλλιτεχνικό έργο σε φιλμογραφία, ομαδικές εκθέσεις, εικονογράφηση, σεμινάρια και μουσική.


Νταλίλα Ονοράτου

image Η Νταλίλα Ονοράτου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο Αισθητική με έμφαση στη Σημειολογία της Εικόνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Φιλοσοφία της Επικοινωνίας, στην Αισθητική των Ψηφιακών Μέσων, στις Θεωρίες της Συνείδησης, στη Σημειολογία των Διαδραστικών Μέσων.


Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου

image Η Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2007 αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) και το 2008 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο London School of Economics and Political Science (LSE, MSc in Communication, Information and Society). Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) πάνω στην επικοινωνία των αυτο-οργανωμένων πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Είναι δημιουργός της πλατφόρμας Οργάνωση 2.0 (http://organosi20.gr) που στόχος της είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις αυτο-οργάνωσης πολιτών σε έναν ιστοχώρο προσβάσιμο από όλους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για επιπλέον ενημέρωση, συνεργασία, επικοινωνία αλλά και νέες ιδέες αλληλεγγύης και υποστήριξης. Την ενδιαφέρει η συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική και τοπική διακυβέρνηση, τα social media και ειδικότερα οι δυνατότητες χρήσης τους από άτομα, ομάδες και οργανώσεις όπως επίσης και η επικοινωνία των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

inarts       avarts       escorfu